ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL-26.06.2015

romania

(Mărturii de suflet)

Iubirea de glie şi dragostea de libertate mi-au fost transmise odată cu laptele supt de la pieptul tinerei mele mame-Elena. Pentru strămoşii mei, suprema jertfă a fost de a transmite urmaşilor, libertatea transpusă în sfântul Drapel al patriei simbolizat prin culoarea de jertfă a florii roşii de mac, galbenul strălucitor al discului de aur al florii soarelui şi albastrul împrumutat de seninul cerului, apelor magice ale mării-matrice a vieţii.
Un dar purtat, ca o torţă vie, de fiecare generaţie, în timp, din generaţie în generaţie spre mai departe. Fiecare tulpină tânără duce chemarea iubirii cu fiecare înflorire, pecetluind cu evlavie darul primit: parfumul câmpiei roditoare plină de holde aurii, de păduri cu arbori seculari, cu viţă de vie-simbol al nemuririi şi cu flori dalbe pe fiecare ram. Strămoşii mei nu s-au îndoit, niciodată, de muncă, de iubire şi de adevăr.
ROMÂNIA, TE IUBESC!!!

Flora

PS: Pe 23 iunie 2015, președintele României, Traian Băsescu, a a adresat un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional:
„26 iunie a fost instituită, prin lege, Ziua Drapelului Naţional. Simbol al luptei poporului român pentru libertate, Drapelul Naţional aminteşte fiecărui cetăţean român datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României. Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei revoluţiei de la 1848, când Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza Dreptate şi frăţie, acordându-i-se şi denumirea de «stindard al libertăţii». Astăzi, de Ziua Drapelului Național, le urez tuturor românilor «La mulți ani!» și îi îndemn să arboreze și să cinstească, așa cum se cuvine, Tricolorul Românesc!“.
Drapelul Național este și simbolul sub care curajoşii militarii români participă în teatrele de operații din Afganistan, Irak etc.
Sursă poze:Google

800px-Romania_stub_svg drapelul-romaniei  romania te iubesc steag-romania

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s