LIMBAJUL NATURII…Natural language

Iubirea este peste tot…

Tărâmul poveștilor

2s7gxp0ButterflyGreenFlowerYellow71ed50f7fee00051

Percep şi înţeleg mai bine limbajul copacilor, al florilor şi al gâzelor decât al oamenilor care mă intrigă pe zi ce trece. Ca atare, ador pomii, florile, gâzele, ador azuriul cerului, luna şi stelele. Abia târziu, la maturitate, mi-am dat seama că ador „armonia”: sunetele şi culorile naturii, pulberea de stele, curcubeul, parfumul şi limbajul subtil în care îmi vorbeşte. Lumea are mai multe dimensiuni, alături de noi trăiesc nenumărate creaturi nevăzute, care se folosesc de porţi de trecere din lumea lor eterică în lumea noastră fizică: spiritele pădurii, spiriduşi, elfi jucăuşi, piticii adăpostitori de comori, maeştri neîntrecuţi în prelucrarea aurului, zânele, inorogii… Elfii trăiesc în peşterile stâncilor, ieşind la plimbare doar noaptea.

1

unicorn-5  2  elfiii3

Personaje de basm, despre care multă lume vorbeşte, dar puţini sunt aceia care le-au văzut aievea. Fiinţele invizibile sunt mai avansate decât noi, vorbesc cu stelele, comunică telepatic cu mediumii şi copiii. Este dificil, pentru cel care nu are „ochiul şi urechea minţii” deschise, de a vedea invizibilul şi a auzi neauzitul: ca oameni avem acces la înaltele dimensiuni de conştiinţă. Acest „har”este parte a fiinţei noastre înnăscute, dar fiind în stare latentă, trebuie sa fie cultivată şi dezvoltată. Putem deveni conştienţi de oricare dintre aceste dimensiuni, prin îndreptarea atenţiei către ele. Atenţia noastră, concentrată asupra unui lucru, ne face să fim conştienţi de el, să intrăm în relaţie cu existenţa lui. Dacă nu vom fi atenţi, ne vor scăpa amănuntele şi nu vom observa că „ceva” se petrece. Rămâne doar magia nopţii de vară şi foşnetele nedesluşite ale întunericului… care ne împresoară, ne învăluie şi ne afundă în mister, o ţesătură magică, fosforescentă, zămislită din praf de stele, în care aerul vibrează la cântecul a mii de greieri.

5 1  3 4
În nopţile cu lună plină, nopţi pline de taine şi mister, se deschide o poartă în lumina splendidă a lunii, o poartă spre altă realitate, mereu prezentă, dar rareori conştientizată de om. O întreagă lume nevăzută mişună pe sub frunze, prin iarbă, pe stânci sau pe potecile pădurii. O lume aflată într-o mişcare continuă, peste care pluteşte o pace nevăzută. Pădurea pare o mare de smarald în care… atâtea flori delicate îşi împrăştie parfumurile. Toate acestea se împletesc într-o îmbrăţişare permanentă şi totală, semn al armoniei din univers.
Când eram copil credeam în toate poveştile legate de zâne, pitici, elfi, personaje de pe alte tărâmuri. Existenţa lor mi se părea ceva obişnuit. Şi a vorbi cu florile, copacii şi păsările, mi se părea la fel de natural, precum comunicarea cu ceilalţi copii. Ştiam că în spatele fiecărei existenţe se află un „glas”, o „conştiinţă”, că Natura este plină de farmec şi de inteligenţă. Înţelesesem că omul poate sa fie, în acelaşi timp, în lumea reală, cea de toate zilele, în „interior”(universul propriu)  sau poate călători în lumea spiritelor. E de-ajuns să închidem ochii şi instantaneu ajungem într-o altă lume, fără spaţiu sau timp.E  o  lume fantastică,  pe care un copil o explorează cu uşurinţă, tratând-o ca pe ceva firesc şi natural. Înţelegerea acestor lucruri e mai simplă şi mai clară pentru el,  decât pentru un matur marcat de „educaţia” primită.
Iubirea este peste tot şi în toate: în stele, în pământ, în floarea din ghiveci, în arbori şi insecte.Fără iubire n-ar exista viaţă!
(FLOAREA CĂRBUNE)

2 inimi

DEJA…VIITORUL A ÎNCEPUT IERI…

2 inimi
Frunze-toamna

5cb69773

850de65c

691477pgafjkhbhf

fee00078fee00078fee00078

40133315mjiswj49zb

Sursa pozelor:wikipedia, wallpaper

Anunțuri

5 răspunsuri la „LIMBAJUL NATURII…Natural language

  1. „Iubirea este peste tot şi în toate: în stele, în pământ, în floarea din ghiveci, în arbori şi insecte.Fără iubire n-ar exista viaţă!”Minunat! …Dar cati -oare-constientizam acest adevar?O dupa-amiaza placuta va doresc! ❤

  2. Textul scris incanta prin calitatea mesajului liric,prin frumusetea imaginilor vizuale si auditive,prin purtarea cititorului,din prisma ochiului atent al copilului- dintotdeauna in fata tablourilor cu personaje de basm.Mesajul transmis este un indemn la gasirea armoniei interioare ,apeland la sensibilitatea proprie,descoperind ( cu ajutorul copilului din noi)frumusetea din jurul nostru),constientizand ca prin atentie maxima,dicolo de „vazut” exista”nevazutul”(enumera punti de trecere in lumea fantasticului)…,doar astfel se „atinge” (simte) iubirea la nivelul cel mai profund,neconditionata…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s