CONSTANŢA ABĂLAŞEI-DONOSĂ-ALBUM DE ARTĂ

9002017II-ARGUMENT

În acest al doilea deceniu al mileniului în care trăim, există un soi de călători ce „cutreieră” neobosiţi lumea în lung şi lat. Ei se numesc internauţi. Un astfel de „călător” sunt şi eu. Acum trei ani, într-una din „expediţii”, am descoperit o pagină de blog „Peniţa şi penelul”, care m-a impresionat puternic. Acel moment, mi-a satisfăcut nevoia de frumos şi armonie. Curioasă, am început cercetările pentru a descoperi posesorul acelor pagini ce-mi puneau la îndemână tablouri, acuarele şi desene în peniţă, realizate cu o fineţe demne de un mare artist.
Pe aceste căi am ajuns la Constanţa Abălaşei-Donosă, o artistă hăruită de Dumnezeu cu gustul pentru frumos şi cu uşurinţa de a-l reda, spre bucuria celor doritori de artă. Talentul acestei artiste m-a impresionat profund, predispunându-mă la meditaţie şi reflecţie. Dar am admirat-o de la distanţă, neîndrăznind s-o abordez direct. „Călătoria” mea a fost îndelungată şi plină de satisfacţii…La fiecare reîntâlnire cu tablourile sale, descopeream noi valenţe şi faţete ale talentului său. De fiecare dată, mă entuziasma
interesul pe care îl manifesta faţă de tot ceea ce însemna viaţă, perenitate, tradiţie, credinţă, trecut istoric…
Întrucât lucrările erau răspândite mai peste tot, mi-a venit ideea alcătuirii acestui album. Cu minuţiozitatea unui arheolog şi răbdarea unui cercetător, am pornit pe urmele picturilor distinsei artiste, adunând, cu migală şi bucurie, lucrare după lucrare. Pe parcurs, descoperirile au fost pline de surprize neaşteptate. Constanţa Abălaşei-Donosă nu este numai pictoriţă, ci şi scriitoare…
Într-un târziu, ne-am cunoscut personal…Dar asta s-a petrecut după ce ne-am întâlnit, întâmplător, sau poate nu, la Biblioteca Metropolitană „Mihail Sadoveanu”-Bucureşti, la o şedinţă de cenaclu, unde eu mi-am lansat o carte.
Stând în preajma ei, am constatat că artista emana căldură, lumină, manifestându-şi, chiar şi atunci, setea nepotolită de a cunoaşte totul.
Acea zi de 29 septembrie 2012, a rămas memorabilă. O dovedeşte această preţioasă fotografie…

306521_4664122562018_536064493_n        Albumul se constituie într-o călătorie prin spaţiu şi timp, prin istorie şi arta monumentală, fiind o lucrare preţioasă pentru iubitorii de artă şi nu numai, un splendid ghid ilustrat, care oferă o viziune globală asupra artistei.

Linişte, e momentul să păşim într-un spaţiu sacru!!!!

cuorigiardino

Cu preţuire,

Floarea Cărbune

 

Reclame

4 răspunsuri la „CONSTANŢA ABĂLAŞEI-DONOSĂ-ALBUM DE ARTĂ

 1. Nu cunosc lucrările doamnei Constanța Abălașei-Donosă, dar ce-am văzut în postarea precedentă mi-a plăcut foarte mult, este foarte talentată. Într-adevăr este o fotografie prețioasă și mai cred foarte dragă inimii d-vs.
  În fotografie am recunoscut-o și pe doamna dr. Elena Armenescu ale cărei scrieri și poezii le apreciez și îmi plac foarte mult. Vă doresc succese în continuare și numai bine !

  • Vă mulţumesc pentru interesul acordat celor scrise de mine, dar şi pentru aprecieri. Da, este o fotografie preţioasă…Mai ales că sunt numai minţi luminate acolo, lângă mine. Eu mă aflu în preajma lor doar ocazional. Aici, pe 29.09.2012(Biblioteca Metropolinată-Bucureşti), am lansat albumul de artă „Alchimia frumosului în grafica şi pictura lui Mihai Cătrună”. Doar această acţiune m-a adus în prezenţa acestor importanţi oameni de cultură din Bucureşti.
   Albumul lansat:http://en.calameo.com/books/0011240564b640a41d29b
   Un weekend plăcut s-aveţi!
   Floarea Cărbune

 2. Ma aplec cu respect in fata a tot ceea ce se naste din dragoste pentru frumos,din suflete cu adevarat sensibile,dorindu-va mult succes in continuare!Cu siguranza ,ceea ce este constructiv va fI mostenit si pastrat cu sfintenie de generatiile urmatoare.Intre pamant si cer,intr-o alchimie continua dintre propria lumina si lumina divina,dragi artisti,speranza intr-o lume mai buna ,noi -oamenii de rand, o vedem incununata si prin talentul vostru!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s