LANSARE DE CARTE:ALBUM DE ARTĂ-MIHAI CĂTRUNĂ

„Alchimia frumosului în grafica şi pictura lui M.Cătrună”…la Purani de Videle, Jud. Teleorman-lansare de carte

Pe 17.06.2012, în Purani de Videle, pentru al treilea an consecutiv, a avut loc un eveniment cultural-literar, organizat de către cunoscuta poetă şi prozatoare, Floarea Cărbune ce-şi are rădăcinile pe acest meleag. Cu acest prilej s-a lansat albumul de artă „Alchimia frumosului în grafica şi pictura lui M.Cătrună”(semnat de F.Cărbune) şi s-au înmânat diplomele obţinute la Concursul Internaţional „Art & Life”- Japonia 2012.

Lucrarea, absolut inedită în conţinut şi formă, ne-a oferit prilejul întâlnirii cu o galerie de lucrări memorabile ale cunoscutului pictor şi grafician-Mihai Cătrună, dar şi ale autoarei… ce iradiază o nobilă şi profundă spiritualitate. Albumul este un omagiu poetic în care adoraţia şi preţuirea pentru pictura şi grafica lui Mihai Cătrună se contopesc într-o sublimă şi perfectă armonie. Interesant este că cititorul, parcurgând paginile albumului, nu poate opta pentru o interpretare univocă ci…perceperea mesajelor este deschisă spre multiple valenţe spirituale. Pictorul a ştiut să îmbine realul cu fantasticul, absurdul cu logica implacabilă, printr-un rafinament şi o fineţe a stilului, inconfundabile, puse , foarte bine, în valoare de către autoare.

Şi, dacă evenimentul de minte şi suflet a început cu înmânarea diplomelor, obţinute de cei prezenţi, dar şi citarea numelor celorlalţi premiaţi, acest lucru a fost posibil graţie Cristinei Cărbune (Inoguchi), poetă stabilită în Tokyo, manager al proiectului. Susţinută de soţul ei, Shinya, de acolo, din Ţara Soarelui Răsare, şi-a asumat şi a finalizat acest proiect care, prin diplomele obţinute, şi-a găsit ecou de suflet, atât în România cât şi în Japonia.

Evenimentul a fost onorat de participarea poetei, pictoriţei şi omului de tv., Victoriţa Duţu, poetei Georgeta Olteanu şi poetului George Pena. Spre surpriza asistenţei, formată din părinţi, elevi şi cadre didactice, Victoriţa Duţu a expus o parte din lucrările sale pe care, în final, le-a dăruit cu generozitae…celor prezenţi.
Cea care a avut bucuria şi plăcerea de a fi gazdă şi moderator a fost d-na director, prof. de română, Gheorghiţa Durlan…poetă, graficiană şi pictoriţă în devenire. Cu acest prilej a expus câteva lucrări personale de grafică.
Alături de poezie, pictură, grafică, fotografie, în eveniment s-a integrat perfect şi muzica. Întreaga asistenţă a fost profund sensibilizată de cântecele, acompaniate la chitară, ale d-nei educatoare Strănutu Constanţa, o voce de o rară frumuseţe şi acurateţe. Într-un alt registru interpretativ, dar de aceeaşi înaltă ţinută artistică, au fost aplaudate şi cântecele interpretate, absolut divin, de Victoriţa Duţu.

Ziua de 17 iunie a trecut, dar nu oricum…Ea a lăsat, în inimile celor prezenţi, emoţii adânci, un suav parfum de tei( înfloriseră teii din curtea şcolii), dar şi gândul împlinit că viaţa poate fi trăită la alte dimensiuni decât grijile cotidiene.
La final ne-am despărţit cu promisiunea unei reîntâlniri în această toamnă.
Pe curând, Purani de Videle şi dragi gazde primitoare!
A consemnat,
Georgeta Olteanu

Anunțuri

2 răspunsuri la „LANSARE DE CARTE:ALBUM DE ARTĂ-MIHAI CĂTRUNĂ

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s