Copilăria(reflecţii)

Imagine

   Motto:

„Copilăria este inima tuturor vârstelor.”-Lucian Blaga

După mine, copilăria este cea  mai frumoasă perioadă din viaţa omului şi a omenirii. E tărâmul magic pe care  totul este posibil, unde putem visa cu ochii deschişi, putem râde şi plânge în acelaşi timp. La fel de posibil este să întâlnim personajele din poveşti, sau să avem prieteni imaginari, prieteni cărora să le povestim, şi cu care să ne jucăm.

Copilăria este momentul vieţii când trăim la intensitate maximă, iar entuziasmul ei ne face să credem că nu există piedică pe care să n-o învingem, şi nici prag peste care să nu trecem. Şi asta, deoarece,  până la 7 ani,  suntem aproape de tainele Universului, percepându-i semnele şi limbajul.      Până la această vârstă(alţii chiar şi mai târziu),  putem comunica cu Natura, descifrând cu uşurinţă  limbajul secret al lucrurilor care ne înconjoară. Fie că este vorba de jucării sau masa şi scaunul pe care le folosim. Acum, putem călători pe spatele pajurei din poveste, trecând de pe un tărâm pe altul, văzând şi cunoscând secrete pe care maturii nu le înţeleg.

Nu există taină pentru copil!Chiar de nu apelează la cuvânt, copilul poate transmite mesaje celor din jur. Ochii lui vorbesc, şi zâmbetul deasemeni. Toate gesturile copilului sunt simboluri prin care comunică. Puiul de om se înţelege cu puiul oricărui animal, fie el domestic, sau sălbatic.

Toate acestea mi-au fost revelate trăind la sat, iubind Naturaşi ascultând spusele bătrânilor. Era vremea când ţăranul înţelegea glasul câmpiei şi al ciocârliei ce se avânta în tării, dar şi glasul florilor deschise şi al lucrurilor ce păreau mute…

(Floarea Cărbune-„RĂDĂCINI”)

Imagine

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s