PĂDUREA VRĂJITĂ DIN PURANI DE VIDELE

        De câte ori văd ghiocei înfloriţi, gândul îmi zboară spre locul natal-Purani de Videle. Şi, nu ştiu prin ce minune, mă trezesc în pădure la cules de ghiocei. Alături de mine mai sunt şi alţi copii:străbunicii-copii, bunicii-copii, părinţii-copii. Într-un cuvânt, tot neamul meu este acolo, în pădurea vrăjită de pe Deal. Nu cred că există om care să nu-i adore.
Cum se arată soarele, iar zăpada începe a se topi, de sub frunzele uscate, ici-acolo încep să se iţească gingaşi clopoţei de-argint. Aceştia sunt ghioceii, primii vestitori ai primăverii. Când vântul se strecoară printre copaci şi  frunze îngălbenite, dalbii clopoţei încep a cânta: cling, cling, cling…E un cântec pe care îl percep mai mult cu inima. Ghioceii nu prevestesc numai venirea primăverii, ci trezesc şi copilul din noi, ne inundă sufletele cu bucurie, căldură şi energie purificatoare, ne dau chef de viaţă.
Ghiocelul este prietenul drag din copilărie…
(Floarea Cărbune)

ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineprimăvarImaginea, ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineoarea CărbuneImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s